menu
Uutiset

Kansalliset dialogit turvallisuudesta ja luottamuksesta – tule mukaan järjestäjäksi!

Ensi viikon torstaina 23.5. on aika pitää kevään 2024 toinen dialogipäivä. Teemana on tärkeä ja ajankohtainen aihe – turvallisuus ja luottamus. Tavoitteena on pitää sata dialogia. Tällä hetkellä mukana on 99 järjestäjää. Haluaisitko saada kunnian olla järjestäjä numero 100?

Teeman puitteissa aiheissa on monipuolinen kirjo. Dialogeja järjestetään esimerkiksi turvallisuudesta ja luottamuksesta naapurustoissa ja kunnissa. Eri ikä- ja ihmisryhmien näkökulma on myös edustettuna, esimerkiksi lasten, nuorten ja vanhusten osalta. Aihetta käsitellään myös innovaatioiden, kulttuurin, tiedon ja kielen näkökulmista. Aiheita on yhtä monta kuin järjestäjiäkin, mikä luo edellytykset monipuolisten kokemusten kartoittamiselle. Millaisesta aiheesta juuri sinä haluaisit järjestää dialogin?

Kansallinen dialogin järjestäminen antaa matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua keskusteluun jakamaan omia kokemuksia yhteiskunnallisista ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista. Kansallisten dialogien tavoitteena on saavuttaa laaja-alainen ymmärrys ihmisten kokemuksista eikä aihe saa sulkea pois mitään tiettyä ihmisryhmää. Dialogien avulla rakennetaan kansalaisten, yhteiskunnan eri toimijoiden ja julkishallinnon keskeistä luottamusta. Kansalliset dialogit on tärkeä tapa saada tietoa suoraan kansalaisilta.

Tule siis mukaan järjestäjäksi! Ilmoittaudu mukaan heti tästä linkistä.