menu

Ajankohtaista

Poikkeusajan dialogit

04.07.2023 / Yhteenveto

Millaista on elää Suomessa juuri nyt ja tulevaisuudessa? Mikä meitä mietityttää tai huolettaa – mikä herättää toivoa? Poikkeusajan dialogit kutsuvat ihmiset kohtaamaan ja keskustelemaan.

Syksyn kansallisissa dialogeissa keskustellaan kohtaamisista ja yhteisöistä

13.06.2023 / Uutiset

Kansallisten dialogien syksyn 2023 keskustelun aiheeksi on valittu ”Yhdessä ja yksin”. Dialogeissa keskustellaan kohtaamisten kokemuksista, yhteisöjen merkityksestä ja tulevaisuudesta.

Maahanmuuttodialogien loppuraportti on julkaistu

29.03.2023 / Yhteenveto

Sisäministeriön koordinoima Maahanmuuttodialogit –keskustelusarja kokosi lähes 700 ihmistä keskustelemaan maahanmuutosta. Syksyllä 2022 käytyjen keskustelujen lähtökohtana oli tarjota eri taustoista tuleville ihmisille mahdollisuus tuoda esiin näkemyksiään sekä lisätä ymmärrystä maahanmuutosta. Dialogien loppuraportti julkaistiin 8.3.

Mitä voimme oppia kriiseistä? Yhteenveto kansalaisten ja poliitikkojen dialogeista

10.02.2023 / Yhteenveto

Poliitikkojen ja kansalaisten ”Mitä voimme oppia kriiseistä?” -dialogien tavoitteena oli avata mahdollisuus yhteiseen kansalaisten ja poliitikkojen dialogiin. Suomalainen yhteiskunta on läpikäymässä useampaa kriisiä. On tärkeää, että vaikeat ajat eivät katkaise kansalaisten ja päättäjien keskusteluyhteyttä ja että luottamusta voidaan rakentaa yhdessä. Dialogit olivat jatkoa koronapandemian aikana järjestelyille Poikkeusajan dialogeille ja Venäjän Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen seurauksena järjestetyille Demokratian puolustusdialogeille. ”Mitä voimme oppia kriiseistä” -dialogien tarkoitus oli lisätä ymmärrystä siitä, kuinka kriisit Suomessa vaikuttavat ja miten voimme valmistautua tuleviin kriiseihin.

Kutsu Kansallisten dialogien vakituiseksi kes­kus­te­lu­jär­jes­tä­jäk­si

27.12.2022 / Tapahtuma

Kansallisiin dialogeihin halutaan laaja joukko erilaisia keskustelujärjestäjiä ja toivoisimme teidät mukaan.

Ensimmäisen kansallisen dialogin aihe on valittu

07.12.2022 / Tiedotteet

Kansallisissa dialogeissa keskustellaan ihmisille ja yhteisöille tärkeistä asioista tavalla, joka vahvistaa osallisuutta yhteiskunnassa. Ensimmäisen kansallisen dialogin aiheena on epävarmuudessa eläminen. Dialogit käydään keväällä 2023.

Demokratian puolustus­dialogien yhteenveto – Kansanvallan vahvistaminen kuuluu kaikille

21.09.2022 / Yhteenveto

Demokratian puolustusdialogit järjestettiin vastauksena Venäjän hyökkäyssodan nostamaan huoleen demokratian tilasta. Ukrainaan kohdistunut häikäilemätön hyökkäys havahdutti monet huomaamaan, että demokratia ei ole itsestäänselvyys. Sitä on tuettava päivittäin ja uudistettava jatkuvasti. Tähän työhön tarvitaan kaikkia kansalaisia.