menu

Ajankohtaista

Mikä tuo meidät yhteen? – syksyn 2024 Kansallisten dialogien teema on julkaistu

05.07.2024 / Uutiset

Kansalliset dialogit ovat sarja avoimia keskustelutilaisuuksia, jotka tarjoavat uudenlaisen keinon yhteiskunnalliseen vuoropuheluun. Syksyn dialogeissa etsitään Suomessa asuvia ihmisiä yhdistäviä asioita.

Kansalliset dialogit turvallisuudesta ja luottamuksesta – tule mukaan järjestäjäksi!

14.05.2024 / Uutiset

Ensi viikon torstaina 23.5. on aika pitää kevään 2024 toinen dialogipäivä. Teemana on tärkeä ja ajankohtainen aihe – turvallisuus ja luottamus. Tavoitteena on pitää sata dialogia. Tällä hetkellä mukana on 99 järjestäjää. Haluaisitko saada kunnian olla järjestäjä numero 100?

Yhdessä ja yksin yhteenvetoraportti on julkaistu!

28.02.2024 / Uutiset

Yhteenveto syksyn kansallisista dialogeista: Yhteisöllisyys vaatii aktiivista panostusta

Nuorten dialogit rasismista ja syrjinnästä toivat näkyviin kipeän asian suomalaisesta yhteiskunnasta

21.02.2024 / Uutiset

Suomessa järjestettiin dialogisarja yhteiskunnallisesti vaikeasta ja herkästä aiheesta: nuorten kohtaamasta rasismista ja häirinnästä.

Demokratian puolustusdialogit synnyttivät Demokraattisten kohtaamisten käsikirjan

21.02.2024 / Uutiset

Kansallisista dialogeista tehtyjä kirjauksia ja niistä koostettuja julkisia yhteenvetoja hyödynnetään monin tavoin pidemmälläkin aikavälillä. Yksi esimerkki tästä on viime syksyllä julkaistu Demokraattisten kohtaamisten käsikirja.

Kansalliset dialogit näkyvästi esillä Julkisen johtamisen päivässä

07.02.2024 / Uutiset

Julkisen johtamisen päivä toi tiistaina 6.2. yhteen 200 johtajaa valtionhallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden ylimmästä johdosta. Yksi päivän tärkeistä aiheista olivat Kansalliset dialogit.

Latviassa Suomen mallin mukainen Kansallinen dialogi

04.02.2024 / Uutiset

Syksyllä 2023 Latviassa toteutettiin maan ensimmäinen kansallinen dialogi aiheesta ”Luottamus”.

Lyhyt opas Kansallisista dialogeista

04.02.2024 / Uutiset

Epävarmuus elämässä lisääntynyt, ihmisiä huolettaa hyvinvointivaltion tulevaisuus

29.09.2023 / Uutiset

Kevään 2023 aikana Kansallisten dialogien ensimmäisellä keskustelukierroksella ”Epävarmuudessa eläminen” pureuduttiin asioihin ja ilmiöihin, jotka aiheuttavat epävarmuuden kokemuksia Suomessa asuville ihmisille. Suurin osa keskusteluihin osallistuneista kansalaisista kokee epävarmuuden lisääntyneen elämässään.

Poikkeusajan dialogit

04.07.2023 / Yhteenveto

Millaista on elää Suomessa juuri nyt ja tulevaisuudessa? Mikä meitä mietityttää tai huolettaa – mikä herättää toivoa? Poikkeusajan dialogit kutsuvat ihmiset kohtaamaan ja keskustelemaan.

Syksyn kansallisissa dialogeissa keskustellaan kohtaamisista ja yhteisöistä

13.06.2023 / Uutiset

Kansallisten dialogien syksyn 2023 keskustelun aiheeksi on valittu ”Yhdessä ja yksin”. Dialogeissa keskustellaan kohtaamisten kokemuksista, yhteisöjen merkityksestä ja tulevaisuudesta.

Maahanmuuttodialogien loppuraportti on julkaistu

29.03.2023 / Yhteenveto

Sisäministeriön koordinoima Maahanmuuttodialogit –keskustelusarja kokosi lähes 700 ihmistä keskustelemaan maahanmuutosta. Syksyllä 2022 käytyjen keskustelujen lähtökohtana oli tarjota eri taustoista tuleville ihmisille mahdollisuus tuoda esiin näkemyksiään sekä lisätä ymmärrystä maahanmuutosta. Dialogien loppuraportti julkaistiin 8.3.

Mitä voimme oppia kriiseistä? Yhteenveto kansalaisten ja poliitikkojen dialogeista

10.02.2023 / Yhteenveto

Poliitikkojen ja kansalaisten ”Mitä voimme oppia kriiseistä?” -dialogien tavoitteena oli avata mahdollisuus yhteiseen kansalaisten ja poliitikkojen dialogiin. Suomalainen yhteiskunta on läpikäymässä useampaa kriisiä. On tärkeää, että vaikeat ajat eivät katkaise kansalaisten ja päättäjien keskusteluyhteyttä ja että luottamusta voidaan rakentaa yhdessä. Dialogit olivat jatkoa koronapandemian aikana järjestelyille Poikkeusajan dialogeille ja Venäjän Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen seurauksena järjestetyille Demokratian puolustusdialogeille. ”Mitä voimme oppia kriiseistä” -dialogien tarkoitus oli lisätä ymmärrystä siitä, kuinka kriisit Suomessa vaikuttavat ja miten voimme valmistautua tuleviin kriiseihin.

Kutsu Kansallisten dialogien vakituiseksi kes­kus­te­lu­jär­jes­tä­jäk­si

27.12.2022 / Tapahtuma

Kansallisiin dialogeihin halutaan laaja joukko erilaisia keskustelujärjestäjiä ja toivotamme teidät mukaan.

Ensimmäisen kansallisen dialogin aihe on valittu

07.12.2022 / Tiedotteet

Kansallisissa dialogeissa keskustellaan ihmisille ja yhteisöille tärkeistä asioista tavalla, joka vahvistaa osallisuutta yhteiskunnassa. Ensimmäisen kansallisen dialogin aiheena on epävarmuudessa eläminen. Dialogit käydään keväällä 2023.

Demokratian puolustus­dialogien yhteenveto – Kansanvallan vahvistaminen kuuluu kaikille

21.09.2022 / Yhteenveto

Demokratian puolustusdialogit järjestettiin vastauksena Venäjän hyökkäyssodan nostamaan huoleen demokratian tilasta. Ukrainaan kohdistunut häikäilemätön hyökkäys havahdutti monet huomaamaan, että demokratia ei ole itsestäänselvyys. Sitä on tuettava päivittäin ja uudistettava jatkuvasti. Tähän työhön tarvitaan kaikkia kansalaisia.