menu
Uutiset

Turvallisuus ja luottamus -yhteenveto julkaistaan 27.9. Lahdessa – Tervetuloa!

Kevään keskustelujen yhteenveto julkaistaan perjantaina 27.9. klo 10.00 Hyvin sanottu -festivaalin pop-up keskusteluna Lahdessa Sibeliustalon Paviljongissa. Aloita festivaalisi Turvallisuus ja luottamus – mitä ne meille merkitsevät? -keskustelulla ja ota myös kaverisi mukaan!

Julkaisutilaisuuden konsepti noudattaa keskustelufestivaalin henkeä, eli se on dialogi eri tahojen edustajien kesken siitä, mitä nousi dialogeista ja mitä ne merkitsevät. Dialogia fasilitoi DialogiAkatemian Kai Alhanen ja muut osallistujat ovat:

  • kaupunginjohtaja Niko Kyynäräinen, Lahden kaupunki
  • toimittaja Ani Kellomäki, YLE, on Finkkilä-Kellomäki ohjelmasta tunnettu
  • toiminnanjohtaja Heidi Nygren, Kalliola Setlementti ry
  • kehittämispäällikkö Onni Westlund, Pesäpuu ry
  • finanssineuvos Markus Siltanen, valtiovarainministeriö.

 Kansallisissa dialogeissa keskusteltiin keväällä Suomessa asuvien ihmisten turvattomuuden, turvallisuuden ja luottamuksen kokemuksista. Niitä järjestettiin eri puolilla Suomea yli 100, ja niihin osallistui 1130 henkilöä erilaisista sosiaalisista ryhmistä, kulttuurisista taustoista ja ammateista. Keskustelijoiden ikä vaihteli viidestä yhdeksäänkymmeneen vuoteen. Yhteenveto antaa siis hyvän käsityksen mikä on ajan henki suomalaisten keskuudessa.

Nyt julkaistava yhteenveto on kolmas laatuaan. Siinä on hyödynnetty kirjauksia valtioneuvoston ja Erätauko-säätiön järjestämistä tulevaisuusdialogeista, jotka tukevat valtioneuvoston tulevaisuusselonteon valmistelua. Kirjauksista poimittiin turvallisuuteen ja luottamukseen liittyvää sisältöä.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Ruotsin- ja englanninkieliset yhteenvedot julkaistaan lokakuussa.