Päivä
25.3.2025
22.5.2025
Mikä mielen voimavaroja syö, mikä ruokkii?
Kevään Kansallisten dialogien keskustelupäivät ovat 25.3. ja 22.5. Kutsumme sinut mukaan järjestämään dialogin Mielen voimavaroista.
Mielen voimavarat eivät ole vain yksilöistä kiinni, vaan niitä muovaavat myös lähiverkostot ja koko ympäröivä yhteiskunta. Moni kansalainen pohtii omaa ja toisten ihmisten jaksamista. Ihmiset voivat vaikuttaa monin eri tavoin omaan ja toistensa mielenmaisemaan perheissä, naapurustoissa, kouluissa ja työpaikoilla sekä vapaa-ajan harrastuksissa, kulttuurin ja urheilun parissa, mediassa ja politiikassa.
Kevään Kansalliset dialogit kutsuvat Suomessa asuvat ihmiset pohtimaan, millaiset asiat parhaillaan heikentävät mielen hyvinvointia ja mitkä tekijät puolestaan vahvistavat sitä. Tarkoitus on lisätä ymmärrystä siitä, miten ihmismielen voimavarat rakentuvat eri elämänvaiheissa ja tilanteissa – lapsuudesta vanhuuteen, arjessa ja muutosten keskellä. Kuinka voimme ruokkia ajatuksen, tunteen ja mielikuvituksen voimia itsessämme ja ympärillämme?
Osallistuminen on helppoa, eikä vaadi keskustelunjärjestäjältä isoa panosta. Tärkeintä on halu lähteä mukaan.
Kokoamme päivän aikana eri puolilla maata järjestettävistä keskusteluista listauksen tämän sivun loppuun.
Jos haluat keskustelun järjestämisen sijaan osallistua dialogiin keskustelijana, voit katsoa listauksesta itsellesi sopivan dialogin, johon osallistua.
Keskusteluista tehdään yhteenveto, joka julkaistaan kaikkien avoimesti hyödynnettäväksi. Se myös toimitetaan käyttäväksi julkiseen hallintoon ja päätöksenteossa.
Tavoitteena on suuri määrä eri toimijoiden, eri puolilla Suomea järjestämiä dialogeja, joissa suomessa asuvat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua, kuulevat toistensa näkemyksiä, madaltavat raja-aitoja eri käsitysten välillä, oivaltavat uutta, jakavat havaintoja ja rakentavat yhdessä keskinäistä luottamusta.
Keskustelun voi järjestää 2 tai 3 tunnin mittaisena, joko kasvotusten tai etänä.
Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!
Kansallisia dialogeja koordinoivat DialogiAkatemia, Lastensuojelun Keskusliitto, Sitra, Tuusulan kunta, valtiovarainministeriö sekä valtioneuvoston kanslia.
Lisätietoja:
Katju Holkeri, Finanssineuvos, valtiovarainministeriö
puh. 0295 530 087, Katju. Holkeri (at) gov.fi
Kai Alhanen, Johtaja, DialogiAkatemia
puh. 040 572 0213, Kai.Alhanen (at) aretai.org